Viihtyisä maaseutukylä lähellä kaupunkipalveluja.

LUONTOPOLKU

LOADING


Luontopolkuja on itseasiassa kaksi. Vanhempi, joka rakennettiin 2000-luvun alkupuolella, lähtee Nikkiläntien pysäköintialueelta, kiertää Simojoen rantaa Museotielle, josta erkanee reilun kilometrin päästä Siirinkankaalle. Etupäässä kuusikkoisen kangasmetsän läpi kuljettuaan saapuu Grannintörmään, josta kääntyy lähtöpisteeseen Patajärven rantaa pitkin. Reitti on suhteellisen helppokulkuista ja kuivalla säällä jalkineiksi riittää vaellus- tai lenkkikengät. Reitti sopii hyvin perheille ja sen pituus on noin 6 kilometriä. Lähtöpisteessä on opastekartat.

Toinen luontopolku rakennettiin puolenkymmentä vuotta myöhemmin, joka lähtee Pahnilan museon pihasta. Pihapiiristä polku kulkee meren rantaa kohden kuusikkoisen metsän halki. Palokarilla saavutetaan meren ranta, josta polku jatkuu Vuolevinkankaan laitaa Vuolevin takana aukeavalle peltoaukealle, josta loppuosa on pitkin Palokarin ja Pahnilan museon tietä takaisin museolle. Reitti on suhteellisen helppokulkuista ja kesäisin jalkineiksi riittää vaellus- tai lenkkikengät. Reitti sopii hyvin perheille ja sen pituus on noin 3 kilometriä. Lähtöpisteessä on opastekartat.

Molemmat polut on opastettu erilaisin opastetauluin, joissa kerrotaan alueen eläimistä, kasveista, metsänhoitoon ja elinkeinoihin liittyvistä asioista.
Stacks Image 33